Γουρουνοκεφαλή στον ΠΟΝ

Η είδηση ήταν εντυπωσιακή. Δεν θα μπορούσες παρά να πορωθείς.

Μέχρι να προσγειωθείς στα σχόλιά της.

ΑΚΟΜΑ πολεμάνε μεταξύ τους.

Δεν είναι ψέμα ότι η Εκκλησία ως θεσμός και «πραγματικότητα», υπήρξε τραγικά απούσα. Δέχτηκε άλλωστε να γίνει διοικητής του Αγίου Όρους το παπαδοπαίδι του «μακαριστού» Λαμπράκη. Η ζωή πάνω από όλα είναι συμβολισμοί.

Η εικόνα με τους σαπιοκοιλιάδες παπάδες και η στυγερή δολοφονία της αισθητικής στην οποία προβαίνουν καθημερινά, δεν έχει καμία σχέση και ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει κάποια με την βαθύτερη προοπτική για την ανθρωπότητα που αναδύει ο λόγος του Χριστού, η οικουμενικότητα του οποίου δεν δύναται να συρρικνωθεί σε κουτσουρεμένα ευαγγέλια που εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες.

Αλλά ούτε και γίνεται να αποκοπεί η παράδοση δύο χιλιάδων χρόνων που πότιζε μέρα με την μέρα την ιστορία και την ψυχοσύνθεση του λαού. Τι είναι άλλωστε μπροστά στο άκτιστο φως η ανθρώπινη παρακμή…

Από την άλλη, αν η «αρχαία σοφία» και το «καλό καγαθό» ήταν όντως η επέκταση του εαυτού μας, τότε το ότι φτάσαμε σαν κοινωνία εδώ που φτάσαμε, πρέπει να γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης. Να μας σέρνει στην εξαθλίωση και την ξεφτίλα ένα τρισάθλιο πολιτικό, πολιτειακό, μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύβουμε ακόμα περισσότερο.

Ποια Εστία, ποιος Σόλων, ποιο κάλλος, ποια Αντιγόνη και ποια χρυσά μήλα. Για τα πανηγύρια και άνω.

Και δεν είναι δικαιολογία ότι η επίσημη θρησκεία είναι ο χριστιανισμός.

Υπήρξαν τραγικά απόντες όλοι. Προφανώς γιατί όλοι κάπως βολεύονται με αυτή την κατάσταση. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ακόμα και τώρα όμως, ακόμα και την τελευταία στιγμή, ολόκληρη η κοινωνία αδυνατεί να σκεφτεί πως μόνο με την δημιουργική ανασύνθεση των όσων μας αποτελούν, θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να ανασαίνουμε ξανά, απαλλαγμένοι από τις αρρώστιες του παρακράτους και της αλητείας του.

Ακόμα και τώρα, έχουμε τρομερό πρόβλημα στο να σκεφτούμε πως Ελλάδα πάνω από όλα σημαίνει ελευθερία.

Τα σέβη μου σε όσους οργάνωσαν την συγκεκριμένη ενέργεια. Γιατί το Ισλάμ είναι θάνατος. Καμιά άλλη θρησκεία δεν είναι όχι μόνο από την θέση της αλλά βασικά από την φύση της τόσο πολέμια του υπέρτατου αγαθού του ανθρώπου.

Για πολλές κλωτσιές όλοι όσοι την συντηρούν, την προωθούν και θέλουν να την επιβάλλουν και αλλού.

Τα χαιρετίσματά μου όμως και στους ατέλειωτους ελληνάρες.

Γουρουνοκεφαλή στον ΠΟΝ

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.