Μου ξανάρχονται ένα-ένα

Απίστευτη βαρεμάρα να πρέπει έστω και λίγο να ασχοληθείς με υποκείμενα και τις πλαστικές ιδεολογίες με τις οποίες το χρήμα τα προμηθεύει. Απίστευτη ανοησία και εμετός.

Η απολαυστική Γκίζα όμως έκανε σήμερα την κίνηση ματ και δεν γίνεται με τίποτα να γλιτώσεις από αυτή την φαγούρα στα δάχτυλα:

Στην Πάρο λοιπόν ο πρωθυπουργός μας μαζί με τον υπέροχο επιστήθιο φίλο του Ραγκούση, ξάδερφο της Άννας Νταλάρα συζύγου του Γιώργου Νταλάρα, να σημειωθεί στα πρακτικά παρακαλώ για να μην έχουμε και τίποτα παρεξηγήσεις… Παίξε λίγο Νταλάρα σήμερα που έχουμε ευκαιρία… […]

Ο Ραγκούσης λοιπόν είναι και θείος της μικρής Γεωργιάννας, και όχι Τζωρτζίνας, παλιά τη λέγανε Τζωρτζίνα, τώρα είναι Γεωργιάννα, έλαβε το όνομά της από το όνομα του μπαμπά Γιώργου και της μαμάς Άννας, ήτανε τρε σικ αυτό και πολύ προχω τη δεκαετία του ’80 και του ’90 τότε που τα κλειστά επαγγέλματα ήταν πραγματικά κλειστά και κερδοφόρα! Φυσικά!»

Στη συνέχεια γίνεται ένα πέρασμα από Πάριο, μια ιστορία ενός γενναιώδορου νταλικέρη και της μοδίστρας αγαπημένης του, περνάμε σε Γαλάνη κλπ και η Γκίζα επανέρχεται με αυθεντική μαεστρία:

Κλειστό επάγγελμα και ο Αύγουστος κάποτε, και μάλιστα ερμητικά κλειστός σαν να είχε την υπογραφή του Κιούμπρικ. Φέτος άνοιξε σαν μεταμοντέρνα αρχαία τραγωδία του Ευρυπίδη στα χέρια του Χουβαρδά, όπου επαρκώς φυσικά υποδύθηκε τον ρόλο της Ερμιόνης η μικρή Γεωργιάννα που λέγαμε! Χα!

Λίγες ώρες αργότερα, διάβαζα στις εφημερίδες: Η κόρη του Γιώργου και της Άννας Νταλάρα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις χιλιάδων θεατών στην Επίδαυρο, στην παράσταση «Ορέστης», όπου έπαιξε πιάνο, τραγούδησε κλπ κλπ.

Η αποθέωση ήταν όμως η φωτογραφία με τα τόσο κενά και παγωμένα χαμόγελα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Άννας Νταλάρα και της συζύγου Λαλιώτη.

Ευτυχώς δεν είχα ακόμα φάει.

Η μέρα όμως είχε και συνέχεια.

Γκούγκλαρα λίγο στα μπλογκς «κόρη Νταλάρα» και τι ζήσανε τα μαρτυρικά μου μάτια:

Την παρθενική της εμφάνιση στην τηλεόραση, κάνει η κόρη του Γιώργου Νταλάρα Γεωργιάννα. Η νεαρή ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει, στην τηλεοπτική σειρά «Αλατισμένη ζάχαρη», που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση από την ερχόμενη σεζόν. (23 Ιουλίου 2010)

και

«Η τηλεόραση παραλύει το σώμα και ακινητοποιεί το πνεύμα» λέει η πρωτόβγαλτη ηθοποιός Γεωργιάννα Νταλάρα, κόρη του δημοφιλούς τραγουδιστή

Αριστούχος του πανεπιστημίου Μπράουν στο Ροντ Αϊλαντ των ΗΠΑ, όπου σπούδασε για τρία χρόνια Συγκριτική Λογοτεχνία και Υποκριτική, η μοναχοκόρη του Γιώργου και της Αννας Νταλάρα επέστρεψε με το πτυχίο της στις 28 Μαΐου και στις 29 άρχισε πρόβες (είχε περάσει από ακρόαση τέλη Μαρτίου, ερμηνεύοντας ένα απόσπασμα από το μονόλογο της Σόνιας στον «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ, καθώς και δύο τραγούδια των Χατζιδάκι και Κατσιμίχα). «Το καλοκαίρι θα είμαστε μαζί» της είπε ο Χατζάκης στο τηλέφωνο έπειτα από μία εβδομάδα κι εκείνη πέταξε από χαρά.

Εχοντας κάποιο τρακ που θα πρωτοβγεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, συμμετέχει στις πρόβες και τις ασκήσεις στην Αθήνα νιώθοντας «υπερευτυχισμένη που βρίσκεται στο χώρο αυτό με τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, αυτή την οικογένεια». Ερμηνεύει κυρίως ένα αθώο και φτερωτό παιδάκι των περιπλανώμενων πουλιών (ακροβατών-χορευτών στην παράσταση), το οποίο μιλάει στην αρχή και στο τέλος της Παράβασης («άνθρωποι, άνθρωποι, αποπαίδια της φύσης, φθαρτοί θνητοί σαν τα φύλλα που πριν πρασινίσουν μαραίνονται και πέφτουν» λέει ενδεικτικά όταν ξεκινά). Διαβάζει καθημερινά το έργο κι όταν δεν παίζει, τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο τις πρόβες.

«Η επικαιρότητα των “Ορνίθων” είναι εντυπωσιακή στην ελληνική πραγματικότητα. Για μένα αυτό που επιχειρεί ο Πεισθέταιρος το κάνει η τηλεόραση.

Δεν μας παραλύει μόνο το σώμα, δεν μας σφηνώνει μόνο στον καναπέ, αλλά μας ακινητοποιεί και το πνεύμα. Μας τυφλώνει, μας βαραίνει, γινόμαστε πρόβατα». (3 Αυγούστου 2009, ναι έναν ακριβώς χρόνο πριν)

Ε ελληνάκο;

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.