Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΝΤΖΑΝΤ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Η στάση των ΗΠΑ και του ΙΣΡΑΗΛ απέναντι στην προκλητικών διαστάσεων επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στο ΛΙΒΑΝΟ είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Με την στάση τους σε μια πιο σύγχρονη έκδοση μου θυμίζουν το τρισάθλιο ΣΥΜΦΩΝΟ του ΜΟΝΑΧΟΥ(1938) με το οποίο ο ΧΙΤΛΕΡ άρπαξε την τότε ΣΟΥΔΗΤΙΑ (ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ), αφού οι Γαλλοβρετανοί πολιτικοί ΝΤΑΛΑΝΤΙΕ-ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ ανεπιτυχώς (όπως φάνηκε αμέσως μετά) προσπάθησαν να τον κατευνάσουν.. Τα αποτελέσματα γνωστά… Η κυβέρνηση ΟΜΠΑΜΑ αλλά και οι πολιτικοί του ΙΣΡΑΗΛ ενώ έχουν συμμάχους στο ΛΙΒΑΝΟ αντέδρασαν αναιμικά και ανούσια σε μια ενέργεια –επίσκεψη γεμάτη προκλήσεις σε βάρος της Δύσης και του Ισραήλ. Και οι δυο πρωτεύουσες στα όσα ψιθύρισαν ήσαν απογοητευτικές.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ:

*ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΛΙΒΑΝΟ-ΣΥΡΙΑ-ΧΑΜΑΣ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ(!) στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (όπου του έδωσαν τιμητικό διδακτορικό!). Σχετικά με την ΑΓΚΥΡΑ η Δύση πρέπει να δει επιτέλους τι συμβαίνει(έχουν οι Τούρκοι αλλάξει στρατόπεδο; Αν ναι τότε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να τους αφήνουν να έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες κλπ). Επίσης εκτιμώ ότι το ΙΡΑΝ αποκτά μέσω του νοτίου Λιβάνου  απ’ ευθείας σύνορα με το ΙΣΡΑΗΛ και μπορεί να καταστεί προωθημένη Ιρανική βάση, με έδρες την ΚΑΝΑ-ΜΠΙΝΤ ΖΜΠΑΙΛ.

*ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ λέγοντας ότι πρέπει τώρα να φύγουν από το Αφγανιστάν και να ζητήσουν όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί τους άμεσα συγνώμη από τον Αφγανικό λαό! TA ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΝΑΖΑΝ “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ”.

*Οι Δυτικοί μισούν το ΙΡΑΝ γιατί τους «κοντράρει» στην εξέλιξη της πυρηνικής τεχνολογίας, ως και επειδή υποστηρίζουν την ύπαρξη του Σιωνιστικού κράτους.. Και έκανε λόγο για Ισλαμική σύγκλιση από την Τεχεράνη μέχρι την Μεσόγειο…

*Ο Λίβανος είναι το ενεργό Πανεπιστήμιο του τζιχάντ, και πλέον το ΙΡΑΝ είναι έτοιμο να του δώσει όπλα…

Πέραν της επίσκεψης ο Ιρανός Πρόεδρος ουσιαστικά περιθωριοποίησε την υπολογίσιμη Σουνιτική παρουσία στο ΛΙΒΑΝΟ, αγνόησε εκείνη των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ, ανάγκασε την κυβέρνηση ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ-ΧΑΡΙΡΙ να ψάχνεται και να της δίνει μαθήματα, ενώ έδωσε το πράσινο φως στην ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ να κάνει ότι θέλει στο ΛΙΒΑΝΟ (θα τρίζουν τα κόκαλα του ΜΠΕΣΙΡ ΤΖΕΜΑΓΙΕΛ και του ΡΑΦΙΚ ΧΑΡΙΡΙ!). Δηλαδή προώθησε την ριζοσπαστική ατζέντα της ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ, κάνοντας λόγο για δυτικό σύνορο της χώρας του με την Σιωνιστική οντότητα…κλπ. ΤΟ ΙΡΑΝ-το έχω πει και γράψει-προσπαθεί να κυκλώσει το ΙΣΡΑΗΛ με ασύμμετρους εχθρούς, όπως την ΧΑΜΑΣ και την ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ, ενώ περίτεχνα χρησιμοποιεί τη ΣΥΡΙΑ για τα συμφέροντα του. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΕΜΕΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ… ΜΥΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Με την ανώτερω εξέλιξη-και αν βέβαια κρατήσει τις υποσχέσεις του- ο Ιρανός πρόεδρος έχει «δέσει» το ΛΙΒΑΝΟ στο Ιρανικό άρμα. Αν οι Ισραηλινοί εμπλακούν σε πόλεμο στο ΛΙΒΑΝΟ (πράγμα πολύ πιθανό) τότε το ΙΡΑΝ εμπλέκεται άμεσα. Αν πάλι οι Ισραηλινοί επιτεθούν στις βάσεις του Ιράν (ΝΑΤΑΝΖ-ΑΡΑΚ-ΙΣΦΑΧΑΝ-ΜΠΟΥΣΕΡ) τότε η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ θα ανοίξει μέτωπο (πυραυλικές επιθέσεις) από το ΜΠΙΝΤ ΖΟΥΜΠΑΙΛ-ΜΑΡΟΥΝ ΑΡΑΣ κλπ, εναντίον του ΙΣΡΑΗΛ. AΡΑ όλα συγκλίνουν σε αυτό που έχω γράψει για το πόλεμο που έρχεται…(για αυτό και έχω προσθέσει και κάτι άλλο. ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ). Εκτιμώ ότι η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ είναι “καρκίνωμα” στο σώμα του ΛΙΒΑΝΟΥ που σιγά-σιγά καταστρέφει τα οποιαδηποτε υγιή Λιβανέζικα όργανα. Καλή η ιδέα του κειμένου των 250 Λιβανέζων κατά του Ιρανού προέδρου , αλλά δεν φτάνει… ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΙΤΙΚΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ…(Γνωρίζω Άραβες διπλωμάτες στην ΑΘΗΝΑ που είναι εξωφρενών με την επίσκεψη του Αχμαντινεντζάντ στο Λίβανο…)

Με εξαίρεση την ΚΛΙΝΤΟΝ που είπε κάποια πράγματα ο Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ήταν απογοητευτικός, ενώ στο ΙΣΡΑΗΛ ο Υπουργός Άμυνας και ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στην πραγματικότητα «κατάπιαν την γλώσσα τους». Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ συστηματικά παραβιάζει την απόφαση 1701 του ΣΑ/ΟΗΕ(όπως και πιο πριν την 1559 του ΣΑ/ΟΗΕ και τα ΚΕΙΜΕΝΑ της ΤΑΙΦ για το Λίβανο). ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ και των ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ όπως :

*ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ-ΗΑΕ-Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ότι δεν αποδέχονται τις Ιρανικές ενέργειες, οι οποίες υποδαυλίζουν και ναρκοθετούν τη συνοχή του ΛΙΒΑΝΟΥ, που καθίσταται Ιρανικό Προτεκτοράτο.

*ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΑΡΙΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΡΑΝ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΙΡΙ.(ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ).

*Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΙΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ και ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΙΡΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ. ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΓΑΛΛΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ.

*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ, αλλά και ολόκληρος ο ΛΙΒΑΝΟΣ(για να αναλάβουν οι ΣΟΥΝΙΤΕΣ και οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ τις ευθύνες τους).

*Η UNIFIL ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΟΝΤΙ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ και των ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ «ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΡΑ…».

*ΟΙ ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εφαρμόσουν για τα ύποπτα πλοία που κατευθύνονται στα λιμάνια της ΣΙΔΩΝΑΣ, της ΒΗΡΥΤΟΥ και της ΤΡΙΠΟΛΗΣ το PROLIFERATION SECURITY INITIATIVE /MARITIME INTERDICTION.

*ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ και άλλων DRONES πάνω από το ΛΙΒΑΝΟ.

Άλλωστε το έχω πει και επισημάνει ότι το μέτωπο του Λιβάνου με ανησυχεί πάρα πολύ…

Τέλος μέσα στα επόμενα 3 χρόνια οι Ισραηλινοί θα πουλήσουν στην Μόσχα επιπρόσθετο αριθμό DRONES για τις ανάγκες του Ρωσικού στρατού(αξίας 400 εκατ δολαρίων)

*ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙNΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΟΒΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ“ENA ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΚΙΣΤΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΓΑΜΟ”. Και επίσης “ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ /ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ  ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ  ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ/ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ  ΕΚΑΝΑΝ  ΚΑΙ ΛΑΘΕΜΕΝΑ ΝΟΜΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΧΑΝ”

anaconda

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.