Ποιος είναι αυτός ο καραγκιόζης

που έφτιαξε αυτό το εμετικό ρεπορτάζ για το BBC World News;

Εικόνα: εκατοντάδες χιλιάδες απαντούν στο αλλάχου ακμπάρ του ιμάμη τους επαναλαμβάνοντάς το και στη συνέχεια σκύβουν και φιλούν το πάτωμα με τον κώλο τους στον ουρανό. (τρελό σέβας)

Λογάκια: Ο ιμάμης τους έχει ξεσπάσει σε δάκρυα. (‘αλλάχου ακμπάρ’ στο βάθος)

Αυτοί εδώ έχουν ξεσπάσει σε δάκρυα. (ξανά μανά ‘αλλάχου ακμπάρ’ στο βάθος αλλά σε στέρεο)

«Απαιτούν αλλαγή, η αλλαγή πρέπει να έρθει» κλπ.

Aκτιβίστρια στη συνέχεια να λέει ότι «ποτέ δεν ήταν τόσο περήφανη σαν παιδί της Αιγύπτου».

Κρίμα ρε γαμώτο, δεν τη ρώτησε η δημοσιογραφάρα του βρετανικού δικτύου αν ξέρει ποια είναι η γνώμη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας* για το ρόλο των γυναικών στην εξουσία. Δε θα πρόλαβε μάλλον για να πέσουν διαφημίσεις.

“No stronger retrograde force exists in the world.” — Winston Churchill on the religion of Islam.

Πάντως τι φταίει κι αυτός. Όταν κοτζάμ είδωλο του ΓΑΠ και κοτζάμ Καγκελαρία με τα γιουσουφάκια τις υπόλοιπες χώρες να υπακούν και να ζητούν ανατροπή και δικαιοσύνη, όταν όλος ο κόσμος υπερασπίζεται διαδηλωτές που εκείνοι όχι μόνο δεν θα τους υπερασπίζονταν αλλά θα τους κατέστρεφαν κι από πάνω… τι φταίει και ένας (ακόμη) αν μη τι άλλο κρύος ως το κόκκαλο χαζοβιόλης δημοσιογράφος που κουβαλάει στο ριζικό του κι ολόκληρη αποικιοκρατία γνωστή για το PhD της στο αιματοκύλισμα του πλανήτη;

*όοοοοοχι των «ισλαμιστών». Γιατί το γνωστό παραμύθι περί καλών και κακών ισλαμιστών σπάει καρύδια…  λες και έχουμε δύο κοράνια. Της επίσημης Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ποια είναι τα πιστεύω της έτσι όπως τα έχει η ίδια εκφράσει; Και για τις γυναίκες, και για το πού θα πρέπει να επιβληθεί το ισλάμ.

Κι ας απαντήσει και κάποιος συμπληρωματικά, αφού αυτή η «αδελφότητα» που κρύβεται πίσω από την «απελευθέρωση» στο Κάιρο, αποτελεί το μετριοπαθές ισλάμ (ξεράσογλου με τις κοτσάνες που ακούμε) τότε γιατί το Ιράν καραγουστάρει τη νέα ισλαμική μέση ανατολή;

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.