Ως τι;

«Ο Ερντογάν επίσημος ομιλητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.»

Ερεβάν, μπροστά στον τοίχο με φωτογραφίες όσων επέζησαν της κτηνωδίας

Και ξαφνικά φορέσαμε ακριβά κουστούμια και ταγιέρ, γκούτσι, αρμάνι και χαντζ φρι, και αποκτήσαμε και σπορ αμάξια γρήγορα, και ηχοσυστήματα ασύλληπτα σε δυνατότητες. Και ξαφνικά μαθαίνουμε (σχετικό βέβαια κατά μία έννοια) τι γίνεται στην άλλη άκρη της γης, και κάπως νιώθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον. Φτιάξαμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στεγάσει το όραμα της ενιαίας πολιτικής (λέμε πάλι τώρα), και φτιάξαμε και τον ΟΗΕ και δεν ξέρουμε και πόσους ακόμα οργανισμούς που όλο κάτι καλό κάνουν υποτίθεται, αλλά ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο.

Και ξεχάσαμε πως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Συνεχίζεται.
Γότθοι, Φράγκοι και Ναζί συνεχίζουν να τσεκουρεύουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, μόνο που αντί για δόρυ και πολυβόλο κρατούν spread και υποβρύχια που γέρνουν. Αγγλοσάξωνες συνεχίζουν να πίνουν αίμα μόνο που αντί για ξίφος χειρίζονται funds. Κρατήσαν όμως τη μαγική τους γυάλινη σφαίρα που τους προειδοποίησε να μην μπουν στο ευρώ τότε που κάναμε όλοι μαζί τα εγκαίνια. Στο μεταξύ όμως καλωσορίζουν τον Ερντογάν στην αγαπημένη οικογένεια της Ευρώπης.

Η μικρή Ελλάδα χρεωκόπησε γιατί ένας τρισκατάρατος Παπανδρέου σε συνεργασία με έναν εξαιρετικά ύποπτο Καραμανλή πήραν μια χώρα που ακόμα πεταγόταν στον ύπνο της από τους Εφιάλτες της Κατοχής και του Εμφυλίου, και την πέταξαν στα βράχια. Φρόντισαν πρώτα να της φτιάξουν ένα επίπλαστο παράδεισο από τίποτα, και να την απομονώσουν από την πραγματικότητα, αφήνοντάς την να βολοδέρνεται σ’ έναν ωκεανό γεμάτο Σκύλλες και Χάρυβδες και Συμπληγάδες Πέτρες, Ρούλες, Μούλες, Κούλες και «μαγικές εικόνες». Δεν είχε όμως και μεγάλη σημασία γιατί είχαμε τουλάχιστον το μανδύα της «Δημοκρατίας» και γιορτάζαμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι το Πολυτεχνείο.

Το πέτυχαν, κυρίως το σκατοΠΑΣΟΚ που ήταν και κυβέρνηση, δημιουργώντας ταλιμπάν που στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό από πάνω μέχρι κάτω. Μπόλιασαν την «κουλτούρα» της διαφθοράς σε κάθε κύτταρο της κοινωνίας, καταδικάζοντας το dna των επόμενων γενιών στον κομπλεξικό νεοπλουτισμό.

Όλα αυτά με την επίβλεψη και την επιβράβευση της Ευρώπης. Ο Σημιτοναζί που μας έβαλε στο Γιούρο και ξαφνικά βρεθήκαμε να πληρώνουμε την τυρόπιτα ένα πεντακοσάρικο (το λιγότερο), και ζάλισε τα μυαλά του καημένου του ραγιά με PR (λες και είχε και στο χωριό του), και να σου τα σπα, και οι διακοπές 4 φορές το χρόνο, και οι επιδοτήσεις για πρόβατα που δεν υπάρχουν, και το Tetra, και ο ΟΤΕ να γίνεται Διεθνής, και οι «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί, και τα πλυντήρια, και τα Μέγαρα… Εμ, πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Και ξαφνικά… η Ελλάδα χρεωκόπησε.

Στο ίδιο κεφάλαιο της Ιστορίας όπου η Ευρώπη ξεπουλάει την ψυχή της.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι επίσημος ομιλητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 13 Απριλίου 2011, ενώ υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των εκκλησιών θα συμμετάσχουν σε σχετική συζήτηση για την θρησκευτική διάσταση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Μεταξύ των θρησκευτικών προσωπικοτήτων που θα μιλήσουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την επικείμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της (11 – 15 Απριλίου 2011), περιλαμβάνεται ο Πατριάρχης Δανιήλ της Ρουμανίας, ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου, Καρδινάλιος Ζαν Λουίς Τοράν, ο πρόεδρος των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, καθηγητής Μεχμέτ Γκορμέζ, ο Μεγάλος Ραβίνος Μπέρελ Λάζαρ, ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Φέλμπεργκ Μπέρνχαρντ, εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (σκαϊ)

Advertisements

One response to “Ως τι;