Οργανισμός Ηνωμένων Υποκριτών

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά πως ο βίαιος εκφοβισμός κάνει τη δουλειά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε τη «βεβήλωση» του Κορανίου, προδιαγράφοντας έτσι τις επόμενες κινήσεις και θέσεις του Οργανισμού εναντίον της ελευθερίας του λόγου: «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από καμία θρησκεία».

Σε συνάντηση που είχε με ομάδα πρεσβευτών από τα Κράτη Μέλη του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) στα Ηνωμένα Έθνη, ο ΓΓ αφού χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την ενέργεια του πάστορα Τέρι Τζόουνς πρόσθεσε: «Το πρόσφατο κάψιμο του Κορανίου στις ΗΠΑ και παρόμοιες πράξεις που τυχόν σημειώνονται οπουδήποτε αλλού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες των ΗΕ που καταβάλλονται υπέρ της αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών.»

Ο ΓΓ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πρέσβεις (που αντιπροσωπεύουν το Τατζικιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και τους Παλαιστίνιους), για την αντίστοιχη καταδίκη δεχόμενος τα συλλυπητήριά τους για τους νεκρούς υπαλλήλους του Οργανισμού στα γραφεία του Αφγανιστάν, σημειώνοντας πως «μια τέτοια επίθεση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση».

Από την πλευρά του ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Πακιστάν, πρέσβης Αμπντουλά Χουσεήν Χαρούν, που ήταν μεταξύ των πρέσβεων του ΟΙΔ, εξέφρασε τη βαθειά του ανησυχία για τις πράξεις ισλαμοφοβίας που ολοένα και κλιμακώνονται, προσθέτοντας πως το Κοράνι δεν είναι απλώς ένα βιβλίο: «Είναι πράγματι ο λόγος του Αλλάχ, και περιλαμβάνει γραφές από όλα τα δόγματα, μεταξύ των οποίων ο Χριστιανισμός και ο Ιουδαϊσμός. Η συγκεκριμένη πράξη πλήγωσε βαθειά τα αισθήματα 1.5 δις Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.»

 

Ανακεφαλαιώνοντας δηλαδή, το να κάψεις ένα βιβλίο, που το έχεις αγοράσει εσύ με τα δικά σου λεφτά, σε ένα δημόσιο χώρο, είναι καταδικαστέο από όλες τις πλευρές.

Το να καταδικάσεις όμως κάποιον που στο ένα χέρι κρατάει αυτό το βιβλίο και στο άλλο το καλάσνικοφ είναι αδιανόητο προκειμένου να μη θιχτεί η «διαπολιτιστική κατανόηση» μεταξύ των λαών. Άνευ σημασίας και απόλυτα συμπτωματικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εξυβρίζει την ανθρωπότητα και τον ανώτερο πολιτισμικό της χαρακτήρα για την προώθηση του οποίου υποτίθεται ότι υφίσταται και εργάζεται ο ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο πάστορας Τζόουνς έκαψε στη Φλόριντα το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, και στο πλαίσιο διαμαρτυριών και πορειών που έγιναν στο Αφγανιστάν για αυτή την πράξη, ένας μανιακός σκότωσε επτά υπαλλήλους του ΟΗΕ, από τους οποίους οι δύο αποκεφαλίστηκαν. Προφανώς το να απαντήσει ο συγκεκριμένος με το κάψιμο ενός ή και εκατό ιερών βιβλίων των χριστιανών, των εβραίων ή των βουδδιστών, δεν ήταν αρκετό.

Αυτά από τον Γενικό Γραμματέα ενός Οργανισμού, για τον οποίο το fox news πριν λίγο καιρό είχε δημοσιεύσει ένα χαρακτηριστικό άρθρο περί υποκρισίας του.

 

(με πληροφορίες από JihadWatch στο οποίο εκτός των άλλων μαθαίνουμε πόσο «ελεύθεροι» και «δημοκρατικοί» είναι κάποιοι απέναντι στον ιδιοκτήτη του)

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.