Χόλιγουντ και Ομπάμα

Το 2007 το Χόλιγουντ ψήφιζε με χέρια και με πόδια Ομπάμα. Τα αστέρια του σινεμά τραγουδούσαν “yes, we can”, υιοθετώντας τη γνωστή του φράση, του έφτιαχναν κλιπάκια, μάζευαν κόσμο σε συγκεντρώσεις και έκαναν ό,τι μπορούσαν για τη νίκη του 2008. Όμως όσο πλησιάζει το 2012, οι χολιγουντιανοί υποστηρικτές του Αμερικανού Προέδρου μάλλον αναθεωρούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κάποτε ιδιαίτερα ένθερμος θαυμαστής του Προέδρου, Ματ Ντέημον. Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν κρύβει πλέον την απογοήτευσή του και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση του Ομπάμα η θέση του ήταν μονολεκτική και ξεκάθαρη: «όχι».

Ο Μάικλ Μουρ από την πλευρά του κατακρίνει την εξωτερική πολιτική και πιο συγκεκριμένα την επέμβαση στη Λιβύη, εκτιμώντας πως ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει χάσει την ηθική του πυξίδα.

Για τον φυσιολάτρη Ρόμπερτ Ρέντφορντ η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Ομπάμα αποτυπώθηκε στην καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού τον περασμένο χρόνο.

Ωστόσο ο βοηθός αρχισυντάκτη του “Variety” Τεντ Τζόνσον εκτιμά πως οι φιλελεύθεροι διάσημοι του Χόλιγουντ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Πρόεδρο στη πλειοψηφία τους, ψηφίζοντάς τον και για δεύτερη θητεία, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί για εκείνους μια «καλή άμυνα απέναντι στο ρεπουμπλικανικό κόμμα η πορεία του οποίου πηγαίνει ακόμα πιο δεξιά».

Η Ριζ Γούιδεσπουρν για παράδειγμα, θεωρεί πως «ο Πρόεδρος κάνει μια φανταστική δουλειά, σε ένα κόσμο που βρίσκεται μονίμως σε αναταραχή» ενώ η Σάρα Σίλβερμαν, στη γνωστή συνθηματολογία περί καμένης γης, φρόντισε να υπενθυμίσει στο αμερικανικό κοινό «τι …άτιμο χάος παρέλαβε».

Ωστόσο το ερώτημα είναι υπαρκτό: «Θα μπορέσει ο Πρόεδρος Ομπάμα να εμπνεύσει ξανά τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο τον χαιρέτισε στο σύνολό του το Χόλιγουντ το 2008;»

 

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.