Ω τι κόσμος!

Σε αφήνει πάντα κατάπληκτο ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος, μα ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίον (δεν) καλύπτονται τα γεγονότα γύρω από αυτόν.

Εικοσιτετράωρη σύνδεση από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα. Χαμός και στο ίντερνετ. Οι δε δικοί μας κόντευαν να λιποθυμήσουν. «Ζήτω η επανάσταση! «Ο λαός στους δρόμους!» «Δημοκρατία!» «Κάτω η Χούντα»! «Ο Μουμπάρακ είναι τέρας!» «Όταν φύγει είναι βέβαιο ότι έρχεται ο παράδεισος επί γης!»

Υπό τον Μουμπάρακ ήταν παράνομη. Τώρα μπορεί να κατέβει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μάλιστα με μεγάλες βλέψεις καθώς με ανεξάρτητους υποψηφίους το 2005 είχε κερδίσει μέχρι και 20% στις κοινοβουλευτικές εκλογές. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αναγνωρίστηκε ως νόμιμη όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου και κατεβαίνει ως επίσημο κόμμα για πρώτη φορά μετά το 1954. Και το όνομα αυτού: «Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης». Κόμμα σύμφωνα με τους ιδρυτές του που δεν είναι θρησκευτικό αλλά πολιτικό που από σύμπτωση θα υποστηρίζει την ισλαμική Σαρία! Προσκαλεί μάλιστα και τους χρήσιμους ηλίθιους στους κόλπους του καθώς εκτός φυσικά από όλους τους μουσουλμάνους που δέχεται, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε γυναίκες και χριστιανούς.

Σε πιο απλά ελληνικά: O δικτάτορας έφυγε, ζήτω η χούντα! Το στρατιωτικό καθεστώς εξακλουθεί και κάνει κουμάντο. Μόνο που δεν είναι κανείς στους δρόμους πια, και τα ΜΜΕ δεν μας δείχνουν ούτε μισό πλάνο από την επικαιρότητα της Αιγύπτου, δεν κάνουν ούτε μία αναφορά στις διεργασίες στο δρόμο για τις εκλογές. Πώς κι έτσι;

 

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.