Δολιοφθορά

Γιατί δεν αποκλείεται.

  1. σκόπιμη ενέργεια ή παράλειψη με στόχο την καταστροφή ή χειροτέρευση υλικού, την ανάσχεση ή μείωση της παραγωγής, την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας μιας υπηρεσίας ή μιας επιχείρησης
  2. το σαμποτάζ

(Livepedia)

 

Το Ισραήλ είχε ζητήσει να το βομβαρδίσει επί τόπου στη θάλασσα από τότε που έγινε γνωστή η πορεία του, ο προορισμός και το περιεχόμενό του. Αμερικανοί και Άγγλοι είχαν ζητήσει να αναλάβουν εκείνοι την εξολόθρευση του φορτίου του αφού πλέον είχε αράξει στο λιμάνι της Κύπρου. Το πλοίο ήταν ρωσικών συμφερόντων, και έπλεε από το Ιράν προς τη Συρία για να εφοδιάσει Χαμάς-Χεζμπολάχ.

Οι κυπριακές αρχές αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα ή για την ακρίβεια να το αφήσουν επί 3 χρόνια μέσα σε μια ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, δίπλα στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, της Κύπρου και ανάμεσα σε διάφορα ξερόχορτα και σπαρτά. Αποτέλεσμα 12 νεκροί και 70 τραυματίες, δύο από τους οποίους κλινικά νεκροί.

Θα μπορούσε να είναι δολιοφθορά, ισχυρίζονται κάποιοι. Και όχι ένα απλό ατύχημα που προκάλεσε κάποια πυρκαγιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου πάντως το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η Κύπρος είχε ζητήσει από τον ΟΗΕ να αναλάβει το παράνομο φορτίο ο ΟΗΕ, αλλά τελικά απέσυρε την επιστολή της, μέσα σε λίγες ώρες, όταν η Συρία απείλησε να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα.

Το δε Ιράν πάντως έχει ήδη προγραμματίσει να εγκαινιάσει αεροπορικές γραμμές προς το ψευδοκράτος, και είναι παραδοσιακός σύμμαχος της Τουρκίας με την Άγκυρα να παριστάνει τον πρέσβη του στη διεθνή κοινότητα.

Επί 3 χρόνια δηλαδή, η Κύπρος είχε αφήσει 98 κιλά ισχυρά εκρηκτικά 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία, κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου, στο έλεος του ήλιου (τα έβρεχαν με λάστιχο τις νύχτες) και των κατασκόπων της Τουρκίας.

Σημειωτέον, όπως αποκαλύπτει το defencenet από τις ισχυρές εκρήξεις, έχει καταστραφεί ολοσχερώς και η τοποθεσία που επρόκειτο να εγκατασταθεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν 3 και το κυπριακό πεδίο 12.
Όβερ. Το μήνυμα ελήφθη.

Τερματικά θα ξαφτιαχτούν. Οι ανθρώποι δεν γυρνάνε. Ούτε και οι πόλεμοι κερδίζονται αν συμμαχείς με τον εχθρό. Γιατί και αυτό δολιοφθορά είναι. Μόνο που είναι διπλά επώδυνη.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s