Δέκα σημεία για το Ιράν

Τη χώρα που με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο έκανε τη Ναυτική Βάση της Κύπρου παράπλευρη (;) απώλεια της τζιχάντ.

 1. Ο επικεφαλής του Ιρανικού καθεστώτος δεν είναι ο Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αλλά ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
 1. Το Ιρανικό καθεστώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1989, είναι αφιερωμένο στη τζιχάντ, στην εξάπλωση της επανάστασης του Αγιατολάχ Χομεϊνί, την εγκαθίδρυση του Χαλιφάτου και την επιβολή του Ισλαμικού νόμου (Σαρία) σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς στόχους που ακολουθούν πιστά τρομοκρατικές ομάδες όπως η αλ-Κάιντα, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ το οποίο αποδεικνύει και γιατί όλες οι παραπάνω οργανώσεις διατηρούν επιχειρησιακούς δεσμούς με το Ιράν εδώ και δεκαετίες.
 1. Η πρωταρχική αποστολή του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) είναι να διατηρήσει το καθεστώς στην εξουσία. Οι δυνάμεις του κάνουν χρήση εκτεταμένης ωμής βίας και τρομοκρατίας προκειμένου να καταστείλουν τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις του Ιρανικού λαού, όπως έγινε φανερό και μετά την απάτη πάνω στην οποία στήθηκαν οι εκλογές του 2009 και τα σφοδρότατα επεισόδια που ακολούθησαν.
 1. Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε ζητήσει από το IRGC να εφοδιάσει τη χώρα με πυρηνικά όπλα, μια τακτική που ακολουθείται έκτοτε από όλους τους Ιρανούς προέδρους, συμπεριλαμβανομένων και των «μετριοπαθών», ωστόσο πάντως το πυρηνικό πρόγραμμα έχει «τρέξει» ιδιαίτερα με τους δύο τελευταίους: Χαταμί και Αχμαντινεντζάντ.
 1. Το Ιράν είναι το δεύτερο πιο αιμοβόρο κράτος όσον αφορά τις δολοφονίες δικών του πολιτών. Πρώτη είναι η Κίνα, μόνο που έχει 20 φορές τον πληθυσμό του Ιράν.
 1. Το Ιρανικό καθεστώς τάχθηκε υπέρ της Αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας από το ξέσπασμα των αναταραχών στο Κάιρο, στις αρχές του 2011. Στην πτώση του Σάχη άλλωστε, πριν το καθεστώς γίνει «Ισλαμική Δημοκρατία» καθοριστικό ρόλο είχε παίξει και το παράρτημά της Fedayeen-e Islam, ο ιδρυτής του οποίου σύστησε τον Χομεϊνί στην Αδελφότητα και τις ιδέες της.
 2. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι μία παγκόσμια τζιχαντική οργάνωση, που έχει βαθιές ρίζες στην Αμερικανική κυβέρνηση, στις μυστικές υπηρεσίες, την κοινωνία στο σύνολό της, και επιδιώκει τη διαμόρφωση και διατήρηση σταθερών δεσμών με το Ιράν. Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσβλέπει στην περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων μαζί της.

 1. Ο νυν πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεντζάν πιστεύει πως ο Μαχντί, ο 12ος Ιμάμης, η μεσσιανική φιγούρα, τον βοηθάει να φέρει εις πέρας το κυβερνητικό του έργο αλλά και όλες τις ανάλογες υποθέσεις του κόσμου. Έχει δημοσίως εκφράσει την άποψη πώς βίαιες πολιτικές και πράξεις Αποκάλυψης μπορούν να επισπεύσουν τον ερχομό του Μεσσία, και το Ιράν θα είναι η μεγάλη δύναμη που θα κατατροπώσει ΗΠΑ και Ισραήλ, εγκαινιάζοντας την εποχή του Μαχντί.
 1. Παρά τις όποιες ποινές, το Ιράν απέχει πολύ από το να θεωρείται απομονωμένο. Συνεργάζεται, σε ταχείς ρυθμούς τόσο διπλωματικά όσο και οικονομικά, με πολλές χώρες, όπως τη Βενεζουέλα, και άλλες χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αφρικής, το Σουδάν, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία, το Λίβανο, τη Συρία το Κατάρ και την Ιορδανία.
 1. Το Ιράν έχει μεθοδικά «καλλιεργήσει» ένα τρομοκρατικό δίκτυο αρκετά ισχυρό ώστε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και του Ιράν. Εκεί συμπεριλαμβάνεται και το δίκτυο «αντιπροσώπων», όπως είναι η Χεζμπολάχ, που έχει μία εκτεταμένη παρουσία στη Λατινική Αμερική και κυρίως στην Βενεζουέλα και το Μεξικό. Η Χεζμπολάχ έχει αρκετές «βάσεις» και εντός των ΗΠΑ.
 1. Η υπόθεση Havlish έχει φέρει στο φως, πειστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ιρανικό καθεστώς έχει προσφέρει άμεση βοήθεια και συμβολή στην αλ-Κάιντα για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

RadicalIslam.org

 

 

 

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.