Η επιτομή της ανακολουθίας

… και της αναξιοπουστίας.

«Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων πέραν των δημοτικών, των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό.»

Έτσι όπως το διαβάζεις το συγκεκριμένο απόσπασμα, έχεις την εντύπωση πως πρόκειται για κάποια παράγραφο άρθρου διακήρυξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 21ου αιώνα.

Μπα. Είναι από πρόσφατη (μόλις δύο μήνες πριν, τον Ιούνιο του 2011) συνέντευξη Τύπου του Βενιζέλου.

Το συγκεκριμένο ηχητικό ρεζιλίκι, το άκουσα στο Ράδιο 9 σε μια εκπομπή όπου ο ένας αναλυτής ξεκαθάριζε πως η επιλεκτική χρεωκοπία είναι πολύ χειρότερη από την άτακτη. Οι συνέπειες της πρώτης επιλογής θα είναι σωτήριες για τις τράπεζες και τα ιδρύματά τους, καταστροφική όμως για την κοινωνία για πάντα. Ενώ με τη δεύτερη επιλογή, θα είναι δύσκολα για κάποια χρόνια, αλλά κάποια στιγμή θα συνέλθουμε όλοι.

Δεν αποτελεί έκπληξη ούτε κομίζει το πουλί της Σοφίας.
Είναι όμως χαρακτηριστικό δείγμα της μεταπολιτευτικής πασοκίας (κατά το κοροϊδίας, μαλακίας κλπ), που χαρακτηρίζει τους πυλώνες πάνω στους οποίους δομείται όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό σύστημα, μέσα στο οποίο σαν ζόμπι ζουν από τις σάρκες μας καναλάρχες, τραπεζίτες, τηλεπερσόνες, ο κυρ-Μήτσος ο υδραυλικός που δεν σου κόβει απόδειξη, ή ο δήθεν γκομενιάρης γιάπης που θα σου πουλήσει κοπανιστό αέρα και PRίστικη μούρη σε μια εταιρεία που θα λειτουργεί ως βιτρίνα και στο ενδιάμεσο θα γράφει λόγους και σε υπουργούς.

Στον ίδιο σταθμό φιλοξενήθηκε λίγο αργότερα και η επιτομή της εξελικτικής πολιτικής νοημοσύνης, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Ντάσκας: Μία ακροάτρια η Πόπη, μας επισημαίνει ότι λόγω της έκτακτης εισφοράς, θα πρέπει να πληρώσει 581 ευρώ. Αναρωτιέται πού θα τα βρει. Έχει και η κα Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος Τσοχατζόπουλου τις ίδιες δυσκολίες; Αναφέρομαι σε ανθρώπους που βγήκαν καθαροί, αν και αποδεδειγμένα μετείχαν σε ιστορίες πλουτισμού. Γιατί κανείς από αυτούς δεν πλήττεται;

Πρωτόπαππας: Καθαρός βγαίνει μόνο κάποιος που αθωώνεται από μια κατηγορία. Όχι κάποιος που παραγράφεται..!

Εμμέσως πλην σαφώς δε, ενοχοποίησε απόλυτα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας λες εκπροσωπεύει τον κόκκινο Στρατό και απαγορεύεται οι άνθρωποι να έχουν τις δικές τους περιουσίες!

Ο δε Παπαγιάννης, τον ρώτησε τι έχει να πει για το γεγονός ότι επί ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση ανέβαινε στις ταράτσες, κατέβαινε σε λιμάνια, ξεσήκωνε τον κόσμο και δεν έδωσε ούτε ένα οκ όταν ο Καραμανλής ζητούσε συναίνεση προκειμένου να ληφθούν μέτρα, που ενδεχομένως ίσως και να μας έφερναν σήμερα σε διαφορετική, και βασικά πιο ήπια θέση.

Πρωτόπαππας: (που κάπου στο ενδιάμεσο πέταξε και το «ο δημόσιος τομέας είναι διαλυμένος», για να μας υπενθυμίσει το σοφόν της επιλογής να ξανακυβερνήσουν αυτοί που τον έκαναν σαν τα μούτρα τους προκειμένου να σωθούμε) Εντάξει, κάναμε λάθη, το παραδέχομαι, τι να κάνουμε τώρα. Η έννοια της αντεκδίκησης δεν είναι ορθή.

Δημοσιογράφος: Αυτή είναι μια ειλικρινής απάντηση.

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.