Η Αλέκα στη χώρα των μονοπωλίων

Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, Πρόεδρος Γιουρογκρουπ, κάτι μήνες πριν: «Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω για αυτό».

Αλέκα Παπαρήγα (σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ): Ακούω διάφορους να λένε αστεία πράγματα, ότι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι ανθέλληνες. Δεν είναι ανθέλληνες. Και η Ελλάδα να ήταν στη θέση της Γερμανίας, τα ίδια θα έκανε!

Κάποιος φοβάται μην και χάσει τα πρωτεία του τίτλου…

Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου της δε, τόνισε: «Ε, όχι και 2.5 εκατομμύρια οι αγανακτισμένοι στις πλατείες! Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε.»

Καλά δεν της είπε κανείς ότι αν εξαιρέσουμε την «πλουτοκρατία», όπως την αποκαλεί, δεν υπάρχει σπίτι χωρίς αγανακτισμένο;

Και συνέχισε: «Ποια είναι η στρατηγική τους; Τι σχέδιο έχουν; Τι θα πετύχουν αν παραμένουν έξω από τα κόμματα; Εμείς λέμε ο λαός να σταθεί απέναντι στα κόμματα!» (Ντόινγκ!)

Μετάφραση: Μόνο στο ΚΚΕ θα σωθείτε, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί απέναντι στο πολιτικό σύστημα, μόνο το ΚΚΕ έχει πλάνο και στρατηγική, μόνο το ΚΚΕ τέλος πάντων νομιμοποιείται να αγανακτεί, να συγκεντρώνεται και να απαιτεί!

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.