Η προπαγάνδα του μίσους

Η δημόσια προώθηση ή υποκίνηση μίσους που στοχεύει ομάδες ανθρώπων με βάση παράγοντες όπως η θρησκεία, η φυλή, ή η εθνική καταγωγή.

«Μας βυθίζουν οι Έλληνες»

Με εξώφυλλο τον Παρθενώνα να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» κυκλοφορεί το νέο τεύχος του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Focus.

Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος στη θάλασσα σχεδόν μέχρι το αέτωμα. Από τη θάλασσα προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.

«Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη – τι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση» είναι οι υπότιτλοι του εξωφύλλου.

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους Έλληνες, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ και βάλτε την Τουρκία»

Την αντικατάσταση της Ελλάδας από την Τουρκία στη ζώνη του ευρώ προτείνει ο διευθυντής του Focus, Uli Dönch, στο editorial του γερμανικού περιοδικού, το οποίο τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και πάλι την επίθεση εναντίον της χώρας μας.

«Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα», σημειώνει ο διευθυντής του περιοδικού, ο οποίος αντιπαραβάλει την αφερεγγυότητα της Ελλάδας με την εικόνα της Τουρκίας.

Ο Dönch αναγνωρίζει πως «για τους περισσότερους η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στην χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση. Με καθαρά οικονομικούς όρους όμως –συνεχίζει- η ένταξη της Τουρκίας θα ήταν η απάντηση στην ερώτηση: “Αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;”», πρόσθεσε.

Λόγω των οικονομικών προκλήσεων, σημειώνει, οι Ευρωπαίοι πρέπει να σκεφτούν πιο «φρέσκα» και να μη δώσουν σημασία στο έλλειμμα δημοκρατίας και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS, όπως η Ελλάδα.», καταλήγει.

 

 

 

13 responses to “Η προπαγάνδα του μίσους

 1. Η Ελλάδα είναι όντως αφερέγγυα.
  Οι δε Τούρκοι, για το κάθε ορθά σκεπτόμενο οικονομικό τομάρι, είναι όντως προτιμότεροι, αν μιλήσω ψυχρο-υπολογιστικά.

  Η ουσία όμως, είναι 2 πράγματα που ξεφεύγουν από την παρατηρητικότητα :

  Πρώτον, ότι οι Γερμανοί μην αντέχοντας τους πραγματικά γλοιώδεις, προδοτικούς Έλληνες, άρχισαν να «δίνουν» τους δικούς τους της Siemens, ελπίζοντας ότι οι ανυπόφοροι εθνο-προδότες στην Ελλάδα θα κυνηγηθούν. Ο λόγος είναι απλός : Αυτός που δεν ενδιαφέρεται έμπρακτα για τον τόπο του, είναι πάντα επικίνδυνος και σημειωτέον ότι είναι πολλαπλάσιες φορές επικίνδυνος, για κάθε ξένο. Εάν κάποιος ξεπουλάει τον τόπο του, τότε θα ξεπουλήσει πολύ πιό εύκολα και τον Γερμανό ή τον Γάλλο ή τον οποιονδήποτε.

  Δεύτερον, οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν περισσότερο από εμάς τον Παπανδρέου και για αυτό, «δώσανε» ομοίως αυτό το -τρομακτικό και για την Ευρώπη- τομάρι, μέσω του Στρος Καν (ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του Έλληνα για ΔΝΤ- τον οποίο φαίνεται να κυνήγησαν και φοβέρισαν οι Αμερικάνοι, με σκευωρία βιασμού.
  Η ουσία είναι ότι ο Στρος Καν φαίνεται να ζήτησε βοήθεια από τυχόν εναπομείναντες πατριώτες (δικαστικούς και πολιτικούς) της Ελλάδας.
  Περισσότερη μασημένη τροφή, δυστυχώς δεν γίνεται. Θα ήταν ξεφτίλα. Δεν γίνεται να βγούνε οι Ευρωπαίοι και να πούνε :

  ……σας τα μασάμε άμα λάχει, αλλά μας φοβίζει το φιλο-ναζιστιλίκι που κουβαλάτε, πιό πολύ και από φανατικό ισλαμιστή, σιχαμένοι ανυπόφοροι πλέον προδότες, ο πρωθυπουργός σας είναι φανερά ανεπιθύμητος και αν μπορούσατε να κατανοήσετε τη διακριτικότητά μας, τότε βρε ζώα θα κατανοούσατε τί σήμαινε η πλήρης αποσυγκάλυψη από τον Στρος Καν και η απεγνωσμένη του προσπάθεια να απαλλαγεί από αυτό την Αμερικανο-Τούρκικη βόμβα που ζώστηκε, εις βάρος της ευρύτερης οικονομίας αν χρειασθεί ……

  Αν είμαι υπερβολικός, δεν ξέρω. Ίσως ήταν τόσο υπερβολικός και καταστροφικός ο Παπανδρέου, ρισκάροντας μέχρι και την κατάρρευση της Αμερικανικής Οικονομίας (εξαιτίας της Ελλάδας), που ο ρόλος του, μόνο Bravo Giorgo μπορεί να θεωρηθεί.

   • Βρε την υπόθεση Siemens, από τούς Γερμανούς δεν την μάθαμε ;

    Εικάζω ότι ξεσκέπασαν τους δικούς τους, προκειμένου να απαλλαγούν από τα ελληνικά «κολλητήρια» και κάθε ολοένα και αυξανόμενη τάση-προσπάθεια που είχαν παγιώσει και τείνανε να αυξάνανε.

   • Η Siemens πλήρωσε κάπου 800.000.000 δολάρια στις ΗΠΑ για παραβίαση του νόμου της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, Foreign Corrupt Practices Act, το 2007. Βασικά, μάλλον από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μάθαμε ό,τι μάθαμε, λίγο επειδή έπαιζε εκεί ο ΟΤΕ, λίγο επειδή έπρεπε να δείξει το Βερολίνο πως κάτι κινείται, μοιράζοντας έστω καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

    Οι Γερμανοί επέβαλαν στον Σίκατσεκ δύο χρόνια με αναστολή… και πρόστιμο.
    Ο Χριστοφοράκος βρήκε καταφύγιο ως γερμανός υπήκοος κάπου στη χώρα και κάνει διακοπές, ενώ πριν από κανά δυο μήνες η Siemens γνωστοποίησε πως θα προσφύγει στο Πρωτοδικείο του Μονάχου προκειμένου να καταθέσει αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν χρωστάει καμιά αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο.

    Τρομερό δώσιμο…

 2. Έχω γράψει μερικά μυθιστορήματα μέχρι σήμερα και ξέρω αρκετά καλά, να μπαίνω στη θέση διαφόρων ανθρώπων και ρόλων.
  Ακόμα και αν ήμουν πρώην ναζιστής και νυν Γερμανός εθνικιστής, τους Έλληνες πολιτικούς θα τους σιχαινόμουν, για τον λόγο που προανέφερα. Όπως δεν μπορείς να πάρεις κομμουνιστή στο ταμείο σου (λόγοι προφύλαξης), έτσι δεν μπορείς να αφήσεις και τον ελαττωματικό Έλληνα, προσκεκλημένο διαρκώς. Θα σε πουλήσει, με μεγαλύτερη ευκολία, απ’ όσο ξεπουλάει τον τόπο του.

  Είναι νόμος.

  Και δυστυχώς, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατάρα. Δεν πα να κάνει 80 προσευχές στον Μωάμεθ τη μέρα, δεν πα να μιλάει μόνο αγγλικά, δεν πα να μπει σε μασώνους ή σε οργάνωση Τζιχάντ, δεν θα πάψει να είναι ΚΑΙ Έλληνας, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται να βυθίσει ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία στο χάος, αλόγιστα με την πρώτη χαζομάρα.

  Θα έχει ξεπουλήσει και άλλους, τουλάχιστον αν όχι με την ίδια, τότε με περισσότερη ευκολία.
  Για κάθε ενδεχόμενο που θρέφει κάποιο βλαμμένο παιδικό βίωμα, ότι είναι Έλληνας μετανάστης, που ο πατέρας του θα νικήσει τους κακούς και θα επιστρέψει με την τιμημένη του οικογένεια και τα τιμημένα σοφά-σοφά φιλοσοφικά Ελληνόπουλα στην Ελλάδα, τότε … ετοιμάσου για χοντρές πτωχεύσεις σε διάφορα κράτη.

  Οι συνεργάτες του, δύσκολα δεν θα ξεπουλάνε κι αυτοί τον τόπο τους…

 3. Για αυτό έσπευσαν οι Γερμανοί να τον βραβεύσουν από τον πρώτο χρόνο κιόλας της εκλογής του με το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας, και με τον αρχιτραπεζίτη της Ντόιτσε Μπανκ, Άκερμαν, να εκφωνεί πανηγυρικό λόγο για την… προσωπικότητά του;

  Κατά τη γνώμη μου, ΟΛΟΙ αυτοί είναι κοντοχωριανοί. Υπάρχουν για να καταστρέφουν.
  Η πατρίδα τους είναι κοινή και στα σύνορά της γράφει ΨΕΜΑ.
  Ο ΓΑΠ εκτελεί εντολές, και μέχρι στιγμής οι κερδισμένοι της υπόθεσης είναι η Γερμανία. Έχει κάνει και σχετικά ρεπορτάζ το Αλ-Τζαζίρα…

  Ο Στρος-Καν δεν ανακάλυπτε, ούτε αποκάλυπτε την Αμερική όταν δήλωσε ό,τι δήλωσε. Ποιος δεν ήξερε ότι οι ΠΑΣτΟΚΟΙ δημιουργήθηκαν για να διαλύσουν τη χώρα εκ των έσω; Ποιος περίμενε έναν γάλλο σοσιαλιστή για να μάθει τι εστί Παπανδρέου ή για να δει την απύθμενη ειρωνία στο βλέμμα του Παπακ; Ή για να διαπιστώσει πού μας οδηγούσαν 35 χρόνια τώρα πολιτικοί γίγαντες τύπου Γείτονα και Πάγκαλου;
  Απλά πήγαινε για πρόεδρος Γαλλίας και ήθελε να δείξει ότι δεν φταίει αυτός που ηγείται ενός οργανισμού που συνεννοείται με κυβερνήσεις εθνών για την διάλυσή τους.
  Και καλά…

  Ισλαμική αποικία υπό γερμανική κατοχή.
  Και ο Καραμανλής τα ίδια θα έκανε… Επίσης απόφοιτος της γερμανικής σχολής με θεωρητική κατεύθυνση τη Ρωσία ίσως, με την οποία η Γερμανία (Ε.Ε.) επιδιώκει και ψάχνει μια ειδική σχέση. Αλλά δεν θα μπορούσε. Ο Έλληνας δεν έχει πρόβλημα να τη φάει αρκεί να μην το πάθει από τη… δεξιά.

  • Τώρα κέρδισαν. Δεν το ξέρανε αυτό πριν, πού μπορεί να καταλήξει.
   Μέχρι στιγμής έχουν κερδίσει κάποιες δεκάδες δις, από τόκους.

   Αναγκασμένοι είναι να δεχθούνε, μία οικονομική καταστροφή, την οποία τους την έχει επιβάλει ο Πανδρέου.
   Μην ξεχνάς ότι η κατάρρευση της Ελλάδας, πρόκειται να επιφέρει τρομερή αλυσιδωτή αντίδραση, την οποία θα πληρώσουν πολύ άσχημα, Ευρωπαίοι και Γερμανοί.
   Αγωνίζονται να κερδίσουν όσα προλαβαίνουν, διότι ο Πανδρέου, τους εμφάνισε ως τετελεσμένο γεγονός αυτήν την απόφαση. Έβγαλε 1 αμερικάνικο πιστόλι και τους είπε ότι ήδη τραβάει τη σκανδάλη, ας αποφασίσουν ποιοί θα είναι πίσω του και ποιούς θα αφήσουν μπροστά του.
   Δεν είναι δυνατόν, οι τραπεζίτες (αν υποθέσουμε ότι αυτοί είναι οι αρχηγοί του πλανήτη) να είναι με το μέρος κάποιου που τους δηλώνει ξεκάθαρα, ότι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία πτώχευσης. Η πτώχευση έγινε γνωστό ότι θα γίνει, χωρίς να υπάρχει λόγος και οι Ευρωπαίοι τρελάθηκαν άσχημα με αυτό.

   Μην υπολογίζεις ότι κέρδισαν, διότι με την πτώχευση θα καταστραφούν άσχημα πολλοί οικονομικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί και οι ταραχές που θα προκύψουν από πεινασμένους ισλαμιστές (τύπου Γαλλίας και κάμποσο Βρετανίας), δεν περιγράφονται με λόγια.

   Μπες στο πετσί ενός Ευρωπαίου τραπεζίτη, που μετά δυσκολίας ανέχεται τον επικίνδυνο Έλληνα πολιτικό, όταν μαθαίνει μέσα σε 2 εβδομάδες από τις ελληνικές εκλογές, ότι ο Πανδρέου δεν είναι πανικόβλητος βλάκας που αγνοεί τα οικονομικά, ούτε αχόρταγος πρωθυπουργός που θέλει να αυξήσει τα δάνεια (και τα νόμιμα ποσοστά), αλλά φαίνεται να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία πτώχευσης. Μία πτώχευση, που ίσως δοθεί χρόνος στους υπόλοιπους ισχυρούς να ανασυνταχθούν (μέσω Τροϊκανής επιβληθείσας γραμμής), αλλά που σίγουρα θα προκαλέσει ντόμινο σε χιλιάδες τομείς της Δύσης, πράγμα που δεν είναι συνηθισμένοι σαν Έλληνες να συγχωρούν ή να επιτρέπουν.

   Ο Πανδρέου μετέφερε ένα Μη Ευρωπαϊκό μήνυμα, τετελεσμένου γεγονότος και οι Γερμανοί απλά σκέφτηκαν να ξεσκίσουν τους μισητούς έτσι και αλλιώς Έλληνες, τους μισητούς δικαίως και αδίκως Έλληνες, διότι αυτή είναι μία φυσιολογική αντίδραση, σχεδόν πρέπουσα.
   Σχεδόν πρέπουσα, όταν ο ΄Έλληνας, πάει και τους δηλώνει φανερά (όχι με λόγια αλλά με κινήσεις) ότι εκτελεί εντολές χρεοκοπίας και θα ξεσπάσουν χοντρές ταραχές, σε πράγματα που οι ίδιοι δεν έφταιγαν και δεν προκάλεσαν.

   Κι εγώ στη θέση τους, θα παρακάλαγα να μπει η Τουρκία και να τους γαμήσει. Εάν ήμουν χαζούλης και δεν ήξερα ότι αυτό το προκάλεσε η Αμερικάνικη Τουρκοκρατορία, που αυτό το διάστημα πιέζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το Ισραήλ, πάρα πολύ άσχημα…

   • Αναγκασμένοι;;! Αναγκασμένοι;;;;!!!

    Τα μέτρα που μεταφράζονται σε σφαγή μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων, αναπήρων, νέων, μητέρων, παιδιών και κοινωνίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Εθνικής Κυριαρχίας, είναι ραμμένα στις Βρυξέλλες. Όταν οι τράπεζες μας, δανείζονταν από την ΕΚΤ (δηλαδή τη Γερμανία) με 1% και οι πολίτες με 15%, ήξεραν ότι δεν έχουμε ηθική οικονομική πολιτική. Όταν επιβάλλουν μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο, ξέρουν ότι πάμε για ολική καταστροφή. Γιατί; Για να εκποιήσουν τα πάντα. Όσοι πάθουν ζημιά, θα εκποιηθούν. Είτε είναι τράπεζες ή λαοί. Τα πάντα για να παραμείνει ισχυρή η μητρική (δηλαδή η Γερμανία).

    Αυτοί (Σόιμπλε, Μέρκελ, Ολλανδοί, Αυστριακοί, όλος ο άξονας τέλος πάντων) μας λένε από την αρχή να πάμε να πνιγούμε, δηλαδή να κάνουμε αυτά που πρέπει και να τηρήσουμε στο έπακρο τις υποχρεώσεις μας που μας επέβαλαν μέσω της πουλημένης Βουλής (λιτότητα, μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο) μέσω μιας πλασματικής κρίσης δανεισμού, που υφίσταται από το 1821, σε μια τακτική σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δανείζεται 5, παίρνει τα 3, πληρώνει 10 συν άλλα 15 (τα περισσότερα σε μίζες) αγοράζοντας υποβρύχια που γέρνουν για να «αντιμετωπίζουν» τον Τούρκο.

    Αν δεν ήθελαν να είναι αναγκασμένοι, θα μπορούσαν να προτείνουν άλλου τύπου μέτρα, όπως φορολόγηση των κεφαλαίων που βγάζουν έξω οι τράπεζες, ή θα μπορούσαν να πληρώσουν το ελληνικό δημόσιο για τη ζημιά που του προκάλεσε η Siemens, ή/και για το Β’ ΠΠ, θα μπορούσαν να είχαν στείλει φυλακή τα στελέχη των Siemens/MAN/Daimler-Mercedes/Ferrostral και να είχαν επιβάλλει κάθαρση στην ελληνική πολιτική σκηνή στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης απειλώντας μας με έξοδο από το ευρώ αν δεν το τηρούσαμε. Ποια spreads δεν θα έπεφταν έτσι και ποιοι κερδοσκόποι θα τολμούσαν να κάνουν το παραμικρό;

    Αν η Γερμανία ήθελε, δεν θα μπαίναμε στο ΔΝΤ. Μήπως είδες καθόλου τι γίνεται με τις καταγγελίες των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το έλλειμμα του 2009 και τι τους έλεγε ο επικεφαλής της Eurostat που ω τι σύμπτωση είναι Γερμανός;!

 4. Η κατάσταση είναι σύνθετη. Ναι, οι Γερμανοί δεν έχουν αλλάξει από τον καιρό του Χίτλερ και βρήκαν στο πρόσωπο του Εβραίου, από το 1945 και έπειτα, τον Έλληνα.
  Ομοίως, από τα πρώτα χρόνια της Ένωσης, φάνηκε ότι επρόκειτο για ένα ψέμα κατάμουτρα. Πολύ απλά, μπορεί να μην είχαμε δικαίωμα, να υποβάλλουμε αιτήματα για φύλαξη συνόρων και άλλα συναφή εξω-οικονομικά, όμως αυτή η ένωση που είχε φορέσει «στέμμα» στον τίτλο της το «Οικονομική Ένωση», άφηνε ανενόχλητους όλους τους Έλληνες τραπεζίτες, να επιβάλλουν πανωτόκια και άλλους μετέπειτα τοκογλυφικούς θεσμούς, με τις ευλογίες αυτής της Ενωσιακής Καταραμένης Φάρας. Είχε φανεί.

  Όμως το παιχνίδι ανοίγει πολύ σε καταστάσεις χρεωκοπίας και λογικά είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος, έστω και συγκεκαλυμμένος ναζιστής τραπεζίτης. Διαμάντια να βγάζαμε ξαφνικά από τις λίμνες μας, τη χρεωκοπία, τελευταία θα την σκέφτονταν και εφάρμοζαν.
  Μία Τουρκία που απειλεί με παν-Αραβική σύρραξη, εάν δεν της δοθούν Θράκη – Μουσουλμανικό ΒορειοΒαλκανικό Τόξο – Αλβανία και ΨιλοΚύπρος, είναι από τις λίγες πιό πιστευτές και πιό λογικές εξηγήσεις, αλλά όχι μόνο το αρπακτικό οικονομικό σύστημα, αυτό καθεαυτό.
  Επομένως, αφενός έχει αλλάξει η στήριξη προς το Ισραήλ, έχοντας αυξηθεί κατακόρυφα οι κίνδυνοι στην ευρύτερη περιοχή (τεχνηέντως αποδυνάμωση της σαφώς ελαττωματικής Ελλάδας), με αποτέλεσμα να έχει κατέβει το Ρώσικο Πολεμικό Ναυτικό, να στηρίξει την Κύπρο, τώρα που ίσως χάνει τη Συρία
  και αφετέρου οι Γερμανοί μαζί με τους αυξητικώς αφρο-φιλο-Ισλαμιστές των ΗΠΑ, προσπαθούν να εμπλέξουν μία ακόμα φορά, την Ελλάδα σε ρόλο δορυφόρου τού τουρκο-γεννούς ανασυντασσόμενου Ισλάμ, προφασιζόμενη και οδηγούμενη από την οικονομική της καταστροφή.

  Με βάση το γεωστρατηγικό ανασχηματισμό, προκύπτει λογικότερη εξήγηση παρά με βάση το πτωχευσιακό καθεστώς αυτοβύθισης και συντεταγμένου πνιξίματος, για οικονομικούς κερδοσκοπικούς λόγους, οι οποίοι θα προκαλέσουν πολύ άσχημο ντόμινο σε πάρα πολλούς τομείς, έστω μεσοαστών και όχι μεγαλοαστών, της Δύσης.

  Το «αναγκασμένοι» λοιπόν, το αποδίδω σε συνθήκες κατά τις οποίες βλέπουμε να ταρακουνιέται πλέον όχι μόνο η Ιρλανδία, αλλά και η Ιταλία. Βλέπουμε να πεινάνε οι λαθρομετανάστες που μέχρι χθες στήριζαν, για δήθεν λόγους ανθρωπισμού, με αποτέλεσμα σε λίγο χρόνο από τώρα να σφάζονται μεταξύ τους για μισό ευρώ και προφανώς στο Παλέρμο ή στην Νάπολη. Το πράγμα πάει για αλλού που δεν είχαν υπολογίσει και δεν φαίνεται να οδηγούνται από ικανά μυαλά, αλλά από ουσιαστικούς καταπατητές του κύρους τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Δεν θα έλεγες ότι και η Ιταλία είναι μέσα στο κόλπο ; Ορίστε που ταρακουνιέται σε πολύ άσχημο βαθμό. Τι λές γι αυτό αλήθεια ;

 5. Μμμμ… αφού η Siemens δεν αποκαλύφθηκε από Γερμανούς, αλλά από την ίδια την εξάπλωση των δωροδοκιών που εφάρμοσε, τότε η υπόθεση διαφοροποιείται.

  Αυτή η καργιόλα, έχει λοιπόν όλα τα μέσα, να εξαγοράζει συνειδήσεις, τις οποίες μπορεί να εμφανίσει ως εξαγορασμένες μόνο για εμπορικά αγαθά της παραγωγής της, ενώ μπορεί κάλλιστα να μεσολαβεί παράλληλα για άσχετες γερμανικές «δουλίτσες», έχοντας φροντίσει και βρει, το πρόσφορο έδαφος για πρόθυμους αποδέκτες χρημάτων κάτω από το τραπέζι, τους οποίους είτε «δεσμεύει» μέσω προηγούμενων συνεργασιών, είτε επιφορτίζει και με περαιτέρω γερμανικές επιθυμίες (και στις 2 περιπτώσεις ίδιο επιδιωκόμενο), προκειμένου λόγου χάρη, να δηλώνουν ότι δέχονται κάθε λαθρομετανάστη, επειδή με κάμποσα φράγκα, θα υπογράψουν ευκολότερα το Δουβλίνο-2…

  Τώρα μπήκα στο νόημα, πόσο ανθυπο-ναζιστική καριόλα των τουρκ-αράβων, μπορεί να είναι κατά βάθος, εξαιτίας της γνωστής ιστορικής συμμαχίας τους, κατά το 1939 αλλά και κάμποσο πριν, πράγμα που σίγουρα το μεταχειρίζονται στις επαφές τους και κατ’ επέκτασιν στις διακρατικές επιθυμίες τους…

  • Τι άκουσα σήμερα… διά στόματος Καζάκη στο ράδιο… Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε δώσει μονάδες λιγνίτη σε Siemens και Krupp. (?)

   Και θυμήθηκα μια θεωρία που λέει ότι και η χούντα των Αθηνών ήταν δημιούργημα των Γερμανών ενάντια στον μποσελβικισμό και κομμουνισμό που οι ίδιοι είχαν κάποτε χρηματοδοτήσει και υποστηρίξει. Εξ ου και τα περί ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας και η απαγόρευση στο Ισραήλ (και ΗΠΑ) να χρησιμοποιήσει τα ελληνικά αεροδρόμια για ανεφοδιασμό για τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

   Λες να χάσαμε την Κύπρο τελικά εξαιτίας της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;

   Μας λέγανε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν πατριώτης, ξέχασαν όμως να μας πουν το όνομα της πατρίδας του…

 6. Τα είχα ξηλώσει όλα για 2 μέρες, έφτιαχνα το δωμάτιο. Τώρα που το βλέπω, ξέρεις τί σκέφτομαι ;
  Ότι επιτέλους, ο διευθυντής της CIA άνοιξε πάλι το στόμα του, υποβαθμίζοντας τα δευτερο-κλασάτα σε θέματα Ελλάδας, WikiLeaks !!

  Χεχεχεχ

  Τί εννοώ : Είναι η δεύτερη φορά που ακούμε κάτι ανωτάτου επιπέδου για τον Παπαδόπουλο, το οποίο μας «σπρώχνει» να αναρωτηθούμε, μην τυχόν με αυτήν την υποθετική βάση, λύνονται πολλές σκοτεινές γωνίες από την ιστορία της 7ετίας, ενώ παράλληλα -πρόσεξε- δεν ακούγεται κάτι για εκείνο το άτομο, το οποίο είχε όλην την ευθύνη για την κατάληξη, δηλαδή άκρα σιωπή για τον Ιωαννίδη.

  Τέλος πάντων, για να μην ξεφύγω σε άλλες παραμέτρους, ειδικά τώρα που δεν μπορώ να διασταυρώσω τέτοιου είδους φήμες και σίγουρα δεν θα μπορέσω να μάθω έστω και για πρώτη φορά από κάπου λόγω συστηματικής έλλειψης σοβαρής πληροφόρησης στην Ελλάδα, θα καταλήξω απλά στη θέση, ότι σύμφωνα με το προηγούμενο μήνυμά μου, προκύπτει μεγάλη πιθανότητα, η Siemens να αποτελεί μία βιτρίνα τεράστια φήμης, άρα αδιαμφισβήτητη για τον πρωτεύοντα ρόλο της, ενώ στην ουσία, αυτό που φροντίζει, είναι να χώνει παντού την «οντότητά της», προκειμένου να μεταφέρει χρήμα από άλλες υποθέσεις, σε πρόσφορες δεκτικές τσέπες, υπό την κάλυψη του γερμανικού εμπορίου και καλά, επομένως γιατί όχι και στον καιρό της Χούντας, προς τους παράγοντες της εποχής.

  • Ίσα ίσα που στην κοινή αντίληψη έχει περάσει ότι ο Παπαδόπουλος ήταν ο πατριώτης, που άφησε μηδενικό έλλειμμα, που έφτιαξε δρόμους, που είπε όχι σε ΗΠΑ-Ισραήλ, κλπ. Ενώ για τον Ιωαννίδη έχει μείνει η στάμπα του προδότη, έμμισθος της CIA που σχεδίασε το Πολυτεχνείο.

   Αν και ο Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που επί 7 συνεχή έτη δεν έκανε τίποτα για την Ένωση. Οι μη-πράξεις μιλούν από μόνες. Οκ, μπορεί τα περί ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας να μην ισχύουν σε επίπεδο δήλωσης, μην κάνοντας όμως τίποτα για τα ελληνοτουρκικά τόσο καιρό, είναι σαν το χωριό που δεν θέλει κολαούζο…

   Αντίθετα, ο κακός Ιωαννίδης διέταξε πόλεμο με τους Τούρκους, αλλά του την έφεραν οι καραμανλικοί επικεφαλής (πού επί Παπαδόπουλου δεν σαμποτάρισαν ποτέ ένα τέτοιο εγχείρημα… μήπως επειδή ποτέ δεν υπήρξε;)

   Μεγειά την ανακαίνιση!