«Ισλαμικός χειμώνας» η «Αραβική άνοιξη»

Όταν  ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλϊ Χαμενεΐ χαρακτήριζε το ξέσπασμα στις αραβικές χώρες ως ένα «κίνημα ισλαμικής απελευθέρωσης», υπήρξαν αρκετοί που δεν έδωσαν σημασία, και στο σύνολό τους τα καθεστωτικά ΜΜΕ του κόσμου και της Ελλάδας, χαμογελούσαν που οι άνθρωποι ξεσηκώνονται για τα δικαιώματά τους και τη «Δημοκρατία».

Τυνησία: Το πέρασμα στη "δημοκρατία" ταυτίζεται με το ισλαμικό κόμμα

 

Σήμερα, εννέα μήνες μετά, δεν γελάει κανείς. Με μια ιστορική συμμετοχή που ξεπερνάει το 90%, το ισλαμικό κόμμα του μέχρι πρότινος εξόριστου για 22 χρόνια στο Λονδίνο Ρασίντ Γκανούτσι, Ενάχντα, φαίνεται να κερδίζει καθαρό προβάδισμα με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσοστό της τάξεως του 30-35%.

Την ίδια ώρα στη Λιβύη, ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, επανέλαβε πως η νομοθεσία της χώρας θα βασιστεί απόλυτα στη Σαρία, προσθέτοντας πως θα καταργηθεί ο νόμος του διαζυγίου και θα καθιερωθεί η πολυγαμία ως νόμιμη.

Ο Καντάφι βοηθούσε την Τουρκία όταν έκανε τον Αττίλα και χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ, αν αναλογιστεί όμως κανείς τι περιμένει τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, θα αρχίσει να μοιάζει με παιδική χαρά.

Λιβύη: Από τον κακό στον χειρότερο

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα, υπογράμμισε πως «η λαϊκή εξέγερση του Ιανουρίου στην Τυνησία που κορυφώθηκε με τη φυγή του Μπεν Άλι, άλλαξε το ρου της ιστορίας» και χαιρέτισε τους τυνήσιους πολίτες που «διαδήλωσαν ειρηνικά και στάθηκαν στις ουρές για να καθορίσουν με τη ψήφο τους το μέλλον τους».

Η εξέγερση στην Τυνησία, που είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή ενός ισλαμιστή ως πρόεδρό της, ενέπνευσε και επηρέασε το ντόμινο των ξεσηκωμών στην Αίγυπτο, την Υεμένη, το Μπαχρέϊν, τη Λιβύη και τη Συρία.

Πλέον, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, με το δυτικό Ισραήλ κι από κοντά και την εν δυνάμει ισλαμοποιημένη και σίγουρα πάντως ξεγυμνωμένη από την ιδέα της Ευρώπη, γυρνάνε σε έναν Μεσαίωνα εφιαλτικό με διαστάσεις που για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται ηγέτες με όραμα, όχι φαντασμένες μαριονέτες που θα οδηγήσουν τους λαούς τους σε ένα ακόμα πιο βαθύ αν όχι τελειωτικό σκοταδισμό.

 

Με πληροφορίες από το le point.


 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.