Ο κρατισμός βλάπτει σοβαρά την ελευθερία

Και την οικονομία.

Πέρα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαίωματα, απόρρητα, ζωές και νόμους, ο κρατισμός βλάπτει τραγικά και την οικονομία.
Ατέλειωτη γραφειοκρατία, φόροι επί φόρων που σου προσφέρουν τρισάθλιους δρόμους γεμάτους από λακούβες, μια υγεία-τσαντίρι, μια επίχρυση, χιλιοχτυπημένη και σκοταδιστική παιδεία, μια μοναχική αν-ασφάλεια για τα πανηγύρια.
Ναι, ο κρατικός παρεμβατισμός έχει νόημα και λόγο ύπαρξης και συνέχειας, όταν ο ιστός στον οποίον αναπτύσσεται είναι σοβαρός στις δομές του και απέναντι στους μετόχους του. Όταν όμως έχεις ένα κράτος-παρωδία του πτώματός του, ακόμα και ένας οίκος ανοχής θα κοκκίνιζε μπροστά στο τεράστιο κενό οργάνωσης και στοιχειωδών κανόνων.

Βλέπεις για παράδειγμα τον Κουλούρη. Επειδή υπήρξε στυλοβάτης του συστήματος ΠΑΣΟΚ, το οποίο ταύτισε τον εαυτό του με την κρατική μηχανή, θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να περνάει και 4 και 5 φανάρια με κόκκινο γιατί είναι σίγουρος ότι κι αν ακόμα τον πιάσει κάποια κάμερα όλο και κάποιον θα ξέρει από μέσα να του σβήσει τη λυπητερή, αν δεν έχει πάρει στο μεταξύ και κανένα περαστικό στο λαιμό του. Φαντάζομαι αυτός ο τύπος τι θα έκανε σαν υπουργός. Αν σαν απλός πολίτης (που λέει ο λόγος) έκανε κάτι τέτοιο, τι θα έχουν ακούσει οι τοίχοι του εκάστοτε υπουργείου για το οποίο του ανατέθηκε και το αντίστοιχο αξίωμα!

Αυτή η γενιά των πιθηκοπασόκων ανήκει σε εκείνη την κάστα των ανθρώπων που υπάρχουν μόνο για να σκέφτονται την πάρτη τους βασικά με τη τσέπη τους και ό,τι άλλο είναι γύρω από αυτήν. Είναι η ίδια γενιά που με τον αιματοβαμμένο μανδύα του σοσιαλισμού κλέβει τώρα χυδαία, απροκάλυπτα και εγκληματικά την ελληνική κοινωνία, το μέλλον των παιδιών της και τον αυτοσεβασμό της. Με τη στήριξη της πλέον ελαφρόμυαλης δεξιάς που έχει γνωρίσει ποτέ έθνος-κράτος.

Δεν είναι μόνο ότι η ακρίβεια έχει χτυπήσει ταβάνι, ότι οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί δραματικά, και όλα τα τραγικά που βιώνει η οικονομία μαζί, ή ότι δεν υπάρχει τίποτα όρθιο ούτε σε επίπεδο θεσμών ούτε και ευνομίας σε ένα περιβάλλον όπου ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Είναι το θράσος, το απίστευτο θράσος που καταλύει κάθε αίσθηση ανθρωπιάς και ψυχραιμίας. Ειλικρινά, σε ένα τέτοιο χάος, τι να το κάνεις το κράτος; Για ποιον δουλεύει; Ποιον εξυπηρετεί; Ποιον βοηθάει; Όταν ξέρεις ότι από το ’74 και μετά τουλάχιστον μέσω αυτού είναι που έβαλαν χέρι στο δικό σου πορτοφόλι και άνοιξαν την πόρτα του δικού σου σπιτιού για να βολευτούν και όλοι οι υπόλοιποι κλέφτες, τι νόημα έχουν τα ρεζουμέ της ψευδοσοφίας «το κράτος είσαι εσύ, είμαι εγώ, είμαστε όλοι μας»;

Από την τραγική ΛΗΣΤΕΙΑ των συνταξιούχων, που χάνουν δεδουλευμένα και αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους επειδή τα γνωστά χιμπατζοειδή λεηλάτησαν τα ταμεία σε μια από τις γνωστές εξάρσεις νεοχομοσαπιενισμού τους, για να μπορούν σε αντίθεση με τους συνομήλικούς τους να βγάζουν μέχρι και χίλια ευρώ μεροκάματο, μέχρι την επιβολή παράνομων χαρατσιών που οδηγούν στη μελλοντική δήμευση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ μας περιουσίας, εξέλιξη που ενισχύεται από την ανυπαρξία της αστυνομίας και την πλήρη ανικανότητά της να κάνει τη δουλειά της, από την πανάκριβη παραπαιδεία μέχρι την επιβολή της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του τραπεζίτη της Μέρκελ, το κράτος μόνο επιθέσεις ξέρει να κάνει.

Ασφαλώς, αν υπήρχαν ηγέτες με πατριωτικό φιλότιμο, άλλες παράμετροι θα προσδιόριζαν και θα στελέχωναν το ρόλο του, και υπό διαφορετικό παρανομαστή. Αν και η Ιστορία έχει αποδείξει πως όταν εμπλέκεται η ανθρώπινη φύση, και ο καλύτερος -ισμός να δημιουργηθεί από το μηδέν και με άριστες προδιαγραφές, έχοντας ως ευαγγέλιο την αγάπη για την ελευθερία, και πάλι θα είναι όλα καταδικασμένα να καταρρεύσουν. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ο κόσμος, δεν χωράει μία ιδεολογία ούτε καν μία ουτοπία. Η ανθρωπότητα είναι προορισμένη και για τα ψηλά και για τα χαμηλά, και στο Κολοσσαίο της πολιτικής κρατάει όλους τους ρόλους: και του λιονταριού και του θύματος αλλά και του κοινού που διψάει για αίμα.

Και θα περάσουν ξανά τα χρόνια, και οι αιώνες, και ο άνθρωπος θα παλεύει ακόμα να μάθει τι είναι το χρήμα, πώς λειτουργεί, γιατί οι τράπεζες αυτό, γιατί οι κυβερνήσεις εκείνο, γιατί απέτυχε το ένα, γιατί δεν κύλησε το άλλο… Κι όλα αυτά επειδή ακόμα δεν θα έχει μπορέσει να βρει το σύστημα εκείνο που θα εκπαιδεύει ελεύθερες συνειδήσεις, μονάδες ηθικές που θα ακολουθούν το σεβασμό από φυσική επιλογή.
Πολίτες που θα γίνονται κυρίαρχοι του εαυτού τους, ικανοί να δημιουργούν περιουσία, όντας σε θέση να την προστατεύουν αναγνωρίζοντας παράλληλα και σε όλους τους υπόλοιπους το ίδιο ακριβώς δικαίωμα.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s